- 30/03/1398 10:32:09 ق.ظ 30/03/1398 02:54:20 ب.ظ
آموزش کامل ساخت شناسه در ایرنیک برای ثبت دامنه ir
اگر قصد دارید تا به نام خود دامنه دات آی آر ثبت کنید در قدم اول باید در سایت nic.ir یک شناسه کاربری ایجاد کنید. پس از آن می توانید اقدام به ثبت دامنه به نام خودتان کنید.در این مقاله به طور کامل با نحوه ساخت یک حساب کاربری آشنا می شویم.
آموزش ثبت دامنه IR
قبل از طراحی سایت باید یک دامنه ثبت کنید.برای ثبت دامنه های ملی با پسوند ir باید در ابتدا یک شناسه کاربری در وب سایت ایرنیک به نشانی www.nic.ir ایجاد کنید.
مراحل ثبت نام بسیار ساده است. برای شروع کار حتما باید یک ایمیل فعال داشته باشید. فرقی نمی کند که ایمیل شما Yahoo باشد و یا Gmail. نکته بسیار مهم این است که تمام کار های شما بعد از ثبت نام از طریق این ایمیل انجام خواهد شد. پس اگر رمز ایمیل خود را فراموش کردید یا به هر نحوی به Inbox ایمیل خود دسترسی ندارید پیشنهاد میکنیم در ابتدای کار و پیش از ثبت نام یک ایمیل جدید بسازید. قبل از ثبت نام موارد زیر را به دقت مطالعه کنید.
برای ثبت دامنه به عنوان شخص حقیقی ثبت نام کنیم یا حقوقی؟
شناسه کاربری که ایجاد میکنید می تواند برای شخص حقیقی و یا حقوقی باشد. به طور کلی اشخاص حقیقی کار راحت تری را برای ثبت دامنه دارند و برای ثبت نام فقط نیاز به مشخصات فردی و کارت ملی دارند.
اشخاص حقیقی می توانند دامنه های زیر را ثبت نمایند:
- .ir
- .ایران
- .id.ir
و اشخاص حقوقی مانند شرکت ها و سازمان های غیر دولتی علاوه بر پسوند های بالا می توانند دامنه با پسوند های زیر نیز ثبت کنند:
- .ir
- .ایران
- .co.ir
- .org.ir
- .net.ir
مالکیت دامنه چیست و چقدر اهمیت دارد؟
موضوع بعدی که بسیار مهم است، بحث مالکیت دامنه می باشد. زمانی که شما به عنوان یک شخص حقیقی ثبت نام میکنید، هر دامنه ای که با این حساب کاربری ثبت نام کنید، از نظر مالکیت به نام شخص شما می باشد. به عنوان مثال فرض کنید 3 نفر هستند به عنوان شریک کاری با یکدیگر فعالیت می کنند و قصد دارند تا یک دامنه برای مجموعه خود راه اندازی کنند. بین این افراد فردی که شناسه کاربری با نام خود می سازد مالک رسمی دامنه می باشد و افراد دیگر به هیچ عنوان هیچ گونه ادعایی نمی توانند بکنند که صاحب این دامنه هستند. ضمنا اگر شکایتی از وب سایت و یا دامنه شما صورت گیرد، شخصی که مالک دامنه است باید پاسخگو باشد.
در ادامه با مراحل ساخت شناسه کاربری در سایت ایرنیک آشنا می شویم
مرحله اول ثبت نام در سایت ایرنیک
در ابتدا وارد سایت www.nic.ir شوید و سپس از منوی سمت چپ و بالا ماوس رو به روی گزینه مشخصه های شناسه ببرید و سپس گزینه اول ساخت شناسه کاربری را کلیک کنید.(مانند تصویر زیر)
مرحله دوم ثبت نام
در این مرحله باید تعیین کنید که حسابی که قرار است ایجاد کنید متعلق به شخص حقیقی است یا یک سازمان خصوصی و یا دولتی. در این آموزش ما قصد داریم تا برای یک شخص حقیقی شناسه ایجاد کنیم پس برای این کار از پنل بخش حقیقی دکمه آبی رنگ تکمیل فرم و دریافت شناسه را انتخاب کنید.
مرحله سوم، پر کردن فیلدهای اطلاعاتی جهت ساخت شناسه کاربری اشخاص حقیقی
این بخش یکی از حساس ترین مراحل می باشد و حتما باید به درستی اطلاعات خود را وارد کنید. حتما موارد زیر را به دقت بخوانید.
- در اولین فیلد باید نام خود را به صورت انگلیسی وارد کنید. توجه کنید که حتما نامی که وارد می کنید باید در کارت ملی شما همان نام باشد.
- در فیلدم دوم نام خانوادگی که در کارت ملی شما درج شده وارد نمایید. اگر نام خانوادگی شما دارای پسوند یا پیشوند است حتما به درستی وارد نمایید.
- بخش سازمان ضروری نیست
- در بخش بعدی باید نام و نام خانوادگی خود را به صورت فارسی وارد نمایید.
- در بخش کدل ملی(ایران) بسیار مهم است که کد ملی خود را به درستی درج نمایید.کد ملی شما باید بدون خط تیره و فاصله وارد شود و یک عدد 10 رقمی می باشد.
- در قسمت بعدی باید اطلاعات آدرس خود را وارد کنید. قسمت مهم در این بخش شماره تلفن می باشد که بهتر است شماره موبایل وارد نمایید.
- در بخش آدرس یک نمونه آدرس با فرمت انگلیسی آورده شده است که البته نیازی به این کار نیست و می توانید به صورت عادی ولی با کاراکتر های انگلیسی وارد کنید. به عنوان مثال : khiaban aval, pelake 30
- در بخش پست الکترونیک ایمیل خود را وارد کنید. دقیت کنید این مرحله بسیار مهم است. و اگر ایمیل خود را به اشتباه وارد کنید به مشکل میخورید.
- در بخش پرسش محرمانه باید یک سوال را به انگلیسی تایپ کنید. به عنوان مثال name pedar. این بخش بسیار بسیار مهم می باشد و شما به عنوان مالک دامنه هیچوقت نباید پاسخی که به این سوال میدهید را فراموش کنید. در بخش پاسخ محرمانه باید جواب سوال را به صورت انگلیسی وارد کنید.( بهتر است جوابی که انتخاب میکنید از نظر املایی نوشتنش راحت باشد و در ذهن شما باقی بماند)
- در انتهای کار باید بخش رابط مجاز را انتخاب کنید. بهترین گزینه در این بخش برای انتخاب گزینه دوم ( آزاد برای نمایندگان فروش است)
یک توضیح مهم در رابطه با رابط مجاز:
هر شخصی می تواند از طریق پنل ایرنیک دامنه ثبت کند. یک مثال میزنیم. شخص اول قصد دارد برای شخص دوم دامنه ثبت کند. شخص اول بدون اینکه نیاز باشد تا اطلاعات کاربری شخص دوم را داشته باشد می تواند برای شخص دوم دامنه ثبت کند. اما این کار چطور ممکن است؟ پاسخ: از طریق نام کاربری که به شخص دوم داده شده است. شخص اول موقع ثبت دامنه در یک مرحله نام کاربری شخص دوم را وارد میکند تا مالک دامنه شخص دوم باشد.
حالا اگر شما بخواهید نمایندگان فروش برای شما دامنه ثبت کنند که از نظر هزینه به صرفه تر باشد، گزینه دوم بهترین انتخاب برای شما ست.
به این صفحه امتیاز دهید